Caño Cristales

Caño Cristales, Colombia

Caño Cristales is zonder twijfel één van de meest bijzondere natuurverschijnselen. Caño Cristales heeft bijnamen zoals ‘de rivier met de 5 kleuren’, of ‘de vloeibare regenboog’. Wil je dit wereldwonder zien? Neem dan spoedig contact met ons op en wie weet sta jij spoedig oog in oog met dit heuse ‘natuurlijke’ wereldwonder.

Hoe komt Caño Cristales aan zijn kleur?

Het grootste gedeelte van het jaar is de Caño Cristales een relatief ‘normale’ rivier, maar als de periode tussen de natte en de droge periode aanbreekt, daalt het waterpeil.

Het waterpeil daalt dan zover dat de zon de mossoorten en de algen kan bereiken. Hierdoor staan deze in volle bloei. Deze bloemen en de waterplant ‘macarenia clavijera’ in bloei zorgen ervoor dat de Caño Cristales een ‘regenboogeffect’ krijgt.

Wat is de beste tijd om de Caño Cristales te bezoeken?

De mooiste maanden zijn doorgaans juli, augustus en september. Maar in sommige jaren is zelfs oktober en november goed mogelijk.

Cano Cristales
Cano Cristales

Ok, ik ben overtuigd! Hoe kom ik bij Caño Cristales?

De reis naar Caño Cristales is al een avontuur op zich. Caño Cristales ligt in La Macarena en om hier te komen zal je gebruik moeten maken van een chartervlucht van 3 tot 5 personen. Eenmaal aangekomen zal je de rivier meerdere malen moeten oversteken en verschillende tropische begroeiingen moeten trotseren. Daarnaast zal je ook moeten klimmen, delen beklimmen en afdalingen van watervallen moeten nemen om te eindigen bij dit wereldwonder dat Caño Cristales heet.

Hoe lang duurt deze tocht?

Go2Colombia biedt een reis aan naar Caño Cristales van 4 dagen en 3 overnachtingen.

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

Caño Cristales
Caño Cristales

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies