landkaart van Colombia
landkaart van Colombia

Landkaart van Colombia

Colombia ligt in Zuid-Amerika. Met metropool Bogotá als hoofdstad is dit de grootste stad van Colombia en één van de grootste steden van Zuid-Amerika. Bogotá heeft meer dan 7 miljoen inwoners. De kleuren van de vlag zijn geel, blauw en rood. De vlag is in gebruik genomen op 17 december 1819 door vrijheidsstrijder Bolívar en diende als vlag voor zijn gestichte republiek Groot Colombia waarvan Ecuador en Venezuela ooit ook deel van uitmaakten. Het gele vlak staat voor het vruchtbare land, het blauwe gedeelte voor de oceaan en het rode voor het vergoten bloed van de Spaanse terreur. Lees op de website van Colombiaans.nl meer over de geschiedenis van Colombia.

Als je naar de landkaart van Colombia kijkt, krijg je misschien al een idee hoe groot Colombia eigenlijk is. Met een oppervlakte van 1.141.748 km² is Colombia groter dan Frankrijk en Spanje samen. Dit maakt dat Colombia qua inwoners het derde land van Zuid-Amerika is. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen in Colombia.

Colombia is groot

Wanneer je op de landkaart van Colombia kijkt zie je het al. Colombia is groot. Vaak kom je hier pas echt achter als je in het land zelf bent en binnenlands gaat reizen. Omdat veel reizigers het vaak lastig vinden om te bepalen waar hun reis gaat beginnen helpen wij ze om een route te bepalen.

Meer informatie over Colombia

We laten je op deze pagina informatie zien over de landkaart van Colombia. Officieel bestaat deze uit 32 provincies die ook wel departementen worden genoemd. Daarnaast is Colombia ingedeeld in vijf hoofdgebieden:

  • De Andes
  • De Caraïbische kust
  • De Pacifische kust
  • De Orinoco-vlaktes
  • Het Amazone-gebied

Mocht je meer informatie willen over praktische zaken, foto’s van Colombia willen bekijken of weten wat je in je bagage mee moet nemen? Klik dan even op de gekleurde links van de genoemde onderwerpen.

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Vragen stellen

[bestwebsoft_contact_form]