Het klimaat in Colombia

Het klimaat in Colombia

Het klimaat in Colombia is niet in één of twee woorden te omschrijven. Colombia kent maar liefst 4 verschillende klimaatzones. Echte uitgesproken seizoenen zoals in Nederland bestaan niet in Colombia. Dit komt door de vele hoogteverschillen en doordat het land als enige is omringd door twee oceanen. Dankzij Colombia’s ligging bij de evenaar is het klimaat in de vier klimaatzones aardig stabiel te noemen.

Het weer in Colombia: divers

Colombia heeft het allemaal; zon, zee, strand, woestijn, sneeuw, regen en vochtigheid.

Aan de kust, bij steden zoals Cartagena en Santa Marta, is het doorgaans warm. Dit gebied kent een aantal regenachtige maanden in het jaar.

In bijvoorbeeld de Tatacoa-woestijn heerst een echt steppeklimaat en Medellín kent een klimaat dat we in Nederland beschrijven zoals “lente”. Hoofdstad Bogotá is relatief fris te noemen. Tot slot kan het koffiegebied tussen de steden Manizales, Pereira en Armenia broeierig warm zijn.

Je zou kunnen stellen dat het klimaat in Colombia afhankelijk is van de Caribische zee, de Grote oceaan en de berggebieden in het westen. Over het algemeen zijn er in Colombia hogere temperaturen maar valt er (in specifieke gebieden) relatief veel regen. Dan moet je met name denken aan de westelijke gebieden aan de kust. In Colombia kan er ook droogte heersen. Met name het gebied in noordoostelijke richting. Hier heerst dat steppeklimaat.

Vulkanen in Colombia

Colombia heeft in totaal drie vulkanen.

  • Nevado del Huila
  • Nevado del Ruiz
  • Galeras

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]