Cartagena, Colombia

Cartagena, Colombia

Cartagena, Colombia is de parel van de Caribische kust. Reizen naar Cartagena betekent een kennismaking met geschiedenis, kleur en levendigheid. Cartagena staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een heerlijke stad om in rond te slenteren. De stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena en wordt ook wel Cartagena de Indias genoemd vanwege de indianenstammen die hier vroeger leefden.

Smalle straatjes, gezellige pleintjes, veel restaurantjes en dat alles op loopafstand! Geniet van een heerlijke wandeling door de oude historische binnenstad met de zon in je gezicht met een heerlijk briesje. Op elke straathoek tref je weer iets nieuws aan wat je aandacht trekt.

Dansende mensen, verkopers met mooie zelfgemaakte sieraden, kruiwagens vol met de meest kleurrijke soorten fruit, mooie gebouwen met hun prachtige balkonnetjes met tropische bloemen en niet te vergeten, de fruitdames van Cartagena met hun prachtige folklore-jurken.

Cartagena
Cartagena

Heb je het even gehad met lopen en wil je lekker op het strand liggen? Dat kan! Op het strand van Bocagrande kun je jouw benen de rust geven, genietend van de heerlijke Caribische zon! En nee, je hoeft niet bang te zijn voor overvolle stranden, die zijn hier niet. Op het strand heerst er een heerlijk relaxte sfeer.

Wanneer de zon plaats maakt voor de schemer merk je pas hoe mooi Cartagena bij nacht is. De gekleurde huizen en gebouwen krijgen net dat extraatje mee door de verlichting in de stad. Op verschillende pleintjes zul je Afrikaanse dansgroepen aantreffen die hun dans-skills tonen. De keuze voor restaurantjes en bars is enorm. Een aanrader is ‘Cafe del Mar’, waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang, loungemuziek en een scala aan verschillende soorten cocktails.

Cartagena
Cartagena

Tips: buiten de stadsmuren zie je het fort genaamd ‘San Felipe de Barajas’ van waaruit de Spanjaarden lange tijd de stad hebben verdedigd. Deze dient nu als uitzichtpunt met prachtig zicht op zowel het oude als nieuwe gedeelte van Cartagena.

Rondom Cartagena

Dichtbij Cartagena zijn er nog tal van leuke opties om te ondernemen. Laat je bijvoorbeeld onderdompelen in de modder van de vulkaan Totumo of ga per boot naar Islas del Rosario. Bij Islas del Rosario vind je prachtige eilandjes waar je kunt genieten van de azuurblauwe zee en de vele tropische vissen.

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

reizen naar colombia - Go2Colombia
reizen naar colombia - Go2Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies