Ciudad Perdida

Ciudad Perdida

Diep in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Marta (in het noorden van Colombia), ligt op circa 1.200 meter hoogte de precolumbiaanse stad die de indianen “Teyuna” noemen. De Spaanse naam is “Ciudad Perdida”, de Verborgen Stad.

Vanuit El Mamey is het 4 dagen klimmen en dalen door de groene jungle, verschillende keren de Baritara-rivier oversteken om Ciudad Perdida te bereiken. Je zult deze tocht van 44 kilometer moeten afleggen die je zal brengen naar de 1.200 stenen treden waar de Verborgen Stad begint. Deze treden leiden naar 800 aangelegde ronde terrassen waar een paar duizend Tairona-indianen woonden.

  Ciudad Perdida
  Ciudad Perdida

Comfort is deze dagen niet belangrijk! Je gaat volledig back-to-basic, waar alle gemakken van thuis niet meer aan de orde zijn. Je zult je moeten wassen in de rivier, 3 nachten slapen in een hangmat of simpele hut en 4 dagen afkicken van je telefoon. Ontdek hoe ontspannen je bent als je deze tocht loopt. Je voelt je één met de natuur. Vier dagen lang geheel afgesloten te zijn van de buitenwereld is een bevrijdende en unieke belevenis!

©Go2Colombia.nl

Ciudad Perdida, 650 jaar ouder en 10x zo groot als Machu Picchu

Deze mysterieuze ‘verloren’ stad is gebouwd rond 650 jaar na Christus door Tairona Indianen. Iedereen kent Peru’s Machu Picchu wel. Ciudad Perdida is 650 jaar ouder en was ooit 10 keer groter dan Machu Picchu.

Naar schatting heeft Ciudad Perdida tussen de 2000 – 8000 inwoners gehad. De stad kende een totale leegloop nadat het ontdekt werd door de Spanjaarden. Zij staken volgens archeologen grote delen van de stad in brand tijdens hun roof- en zoektocht naar goud en edelstenen. Na deze invasie is de stad door iedereen uit het oog verloren en pas in 1972 per toeval weer herontdekt door lokale schatzoekers. In 1975 kwam het geheim dan toch uit en men kan nu de stad bezoeken na een wandeltocht van maar liefst 44 kilometer.

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

reizen naar colombia - Go2Colombia
reizen naar colombia - Go2Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies