Het koffiegebied van Colombia

Het koffiegebied van Colombia

Eén van de mooiste streken in Colombia is het koffiegebied rondom de steden Perreira, Armenia en Manizales. Het koffiegebied van Colombia wordt ook wel liefkozend ‘het Toscane van Zuid-Amerika’ genoemd.

Wat kun je zoal zien in het koffiegebied van Colombia?

Een prachtig glooiend landschap vol koffieplanten en op de achtergrond zie je de bergtoppen van het nationaal park Los Nevados. Ben je dol op koffie? Dan is dit wel jouw unieke reis naar het hart van Colombia waar de koffieregio is gelegen. Laat de heerlijke koffiegeuren tot je komen en ontdek deze unieke plek in Colombia.

Tip: bezoek het dorpje Salento en neem de trappen omhoog naar de ‘Mirador’ om te genieten van een prachtig uitzicht over de Cocora Vallei. Deze ligt op circa 2.400 meter hoogte en is bezaaid met de prachtige hoge waxpalmbomen en struikgewas. De waxpalmboom is de nationale boom van Colombia.

het koffiegebied van Colombia
het koffiegebied van Colombia

Nooit een saai moment in het koffiegebied van Colombia

Naast het bezoeken van Salento liggen er vollop koffiefinca’s die je kunt bezoeken. Eén daarvan is de finca van Recuca. Bij deze finca ben je een aantal uren onder de pannen. Je krijgt een rondleiding en maakt kennis met het complete productieproces van de koffie. Van zaad tot kopje koffie, alles wordt besproken.

Hierna is het tijd voor actie! Je wordt het veld ingestuurd om de koffiebonen te plukken. Je zult al vrij snel merken dat dit best tegenvalt. Ook laat men zien, welke kledij men vroeger droeg. Voor de vrouwen en mannen heeft men kostuums liggen die je ook aan mag trekken. Een erg leuke ervaring!

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

Het koffiegebied van Colombia
Het koffiegebied van Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies