Mompox

Mompox, ook wel Monopos genoemd, ligt 5 à 6 uur rijden vanaf Cartagena, aan de oever van de Magdalena rivier.

De geschiedenis van Mompox

De stad werd gesticht in 1540 en de meeste koloniale gebouwen nog steeds in dezelfde staat. Mompox was de belangrijkste toegangspoort tot het binnenland van Colombia. Maar toen de rivierhaven verzandde, raakte de stad volledig geïsoleerd. Om hier te komen moet nog een deel met de rivierpont worden afgelegd.

Mompox vandaag de dag

Vandaag de dag is het koloniale dorpje een bezienswaardigheid voor een aantal dagen. Hier kun je bijkomen en zien dat de tijd heeft stilgestaan. Maak eens een boektocht langs het Pijiño-moeras. Hier zie je de meest tropische dieren zoals exotische vogels maar ook grote leguanen. Ook kun je het mysterieuze Casa del Diablo bekijken en een wandeling langs de Brazo de Mompos-rivier en het kerkhof.

Mompox, een sfeervolle bedoening

Mompox is heel sfeervol en de belangrijkste gebouwen kijken uit op de rivier. In Mompox is nauwelijks nieuwbouw te vinden en er is weinig verkeer aanwezig. Mompox mag ook trots zijn met haar plaats op de werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1995. Mocht je trouwens rond de Paasdagen in Colombia zijn, breng dan absoluut een bezoekje aan Mompox tijdens Santa Semana. In Mompox wordt dan de Serenade van de Doden (Serenata a los difuntos) gehouden. Dat is een ceremonie waarbij de processie plaatsvindt met veel muziekoptredens, pracht en praal.

Foto door cesar pineda – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]
reizen naar colombia - Go2Colombia
reizen naar colombia - Go2Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies