Villa de Leyva

Villa de Leyva, Colombia

Villa de Leyva is een klein authentiek bergdorp met circa 4.000 inwoners. Het meest levendige gedeelte is het centrale plein, ook wel bekend als ‘Plaza Mayor’. Villa de Leyva wordt beschouwd als één van de meest mooie koloniale plaatsen in Colombia en werd op 17 december 1954 zelfs tot nationaal monument verklaard.

De gezagvoerders van Villa de Leyva, of soms ook wel Villa de Leiva genoemd, waren erg zuinig op het prachtige koloniale dorpje. Zij hebben alles gedaan om de oude architectuur in stand te houden. Officieel werd het dorpje gesticht op 12 juni 1572 door Hernan Suarez de Villalobos.

De naam van het stadje was ook snel rond. Deze kreeg de naam van zijn eerste gezagvoerder, Andrés Díaz Venero de Leyva. Je kunt natuurlijk genieten van de architectuur. Daarnaast zijn er verschillende restaurantjes en winkeltjes.

Villa de Leyva
Villa de Leyva

Tip: ga aan het eind van de dag eens lekker genieten van de relaxte atmosfeer en dineer bij één van de prachtige koloniale restaurantjes op het Plaza Mayor. Geniet intussen van een heerlijk glas wijn en de prachtige zonsondergang.

Tip 2: In de buurt kun je in het fossielenmuseum het fossiel van een Kronosaurus bekijken. Daarnaast heeft dit museum een heus observatorium van de Muisca-cultuur. De Muisca zijn een indianenstam.

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

reizen naar colombia - Go2Colombia
reizen naar colombia - Go2Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies