Salsa dansen in Colombia

Salsa dansen in Colombia

Het niveau salsa dansen in Colombia is het hoogste in de wereld. Salsa is in Colombia een erg populaire muziekgenre die meer weg heeft van “a way of life” dan van een muzieksoort. Salsa dansen in Colombia doe je in Cali. De Colombiaanse stad Cali heeft zichzelf de naam “Salsa-hoofdstad van de wereld” gegeven. In Cali is het de salsa die de clubs domineert. Waar je ook heen gaat, in restaurants, radio, tv, winkel en zelfs bij de lokale tandarts: iedereen draait salsa.

Een bezoek aan één van de discotheken, ook wel ‘salsotecas’ genoemd, mag dan ook niet ontbreken. Je snapt het al: Cali ademt salsa. Niet alleen in het spelen van de muziekgenre zijn de Caleños (term voor mensen uit Cali) erg behendig, ook in de dans hebben zij het een en ander bereikt. Cali mag zich regelmatig rekenen tot wereldkampioenen op wereldkampioenschappen salsa-dansen.

Cali beschikt daarnaast over meer dan 130 salsa-orkesten, honderden salsotecas en duizenden salsastudenten. In de salsotecas wordt zoals gezegd veel salsa gedraaid en dan het liefst tot in de hele late uurtjes. Wanneer de clubs moeten sluiten volgens de wet gebeurt dit vrijwel nooit. Iedereen knijpt een “oogje dicht” en die wet wordt dan ook wel ‘Ley zanahoria’ genoemd, ook wel wel van de wortel. Want zeggen de Caleños, “alleen diegenen die zo saai zijn als een wortel willen dan al naar huis”. Met andere woorden: salsa dansen in Colombia doe je dus in Cali!

Salsa dansen in Colombia

Herkomst van de salsa met een Colombiaans sausje

Eind jaren ’50 ontstond de salsa in Brooklyn en waaide al snel over naar Cuba en Puerto Rico en later Cali. De Caleños hebben zich vervolgens de salsa eigen gemaakt en hier een geheel eigen draai aan gegeven.

Zij combineerden de danspassen van de Afro-Colombianen die tot dan toe veel Merecumbé en Cumbia dansten. Deze saus samen met de Cubaanse mambo en Amerikaanse charleston en swing is wat nu tegenwoordig bekend staat als “stilo caleño”. Het is een razendsnelle salsa-vorm die bestaat uit snelle ritmes en stappen.

Bekijk hier een video van de salsa caleño.

Wil je het eens proberen?

Ga dan eens in de avond naar de swingende wijk Juanchito. Deze wijk ligt iets ten zuidoosten van het centrum. In Juanchito vind je meer dan 30 salsabars en hier komen regelmatig nieuwe bij. Wil je naar een bekende bar, ga dan naar Via Casava. Daar kun je de klassieke salsoteca Changó bezoeken.
Dit is een sfeervolle rokerige nachtclub vol dansers die tekeergaan alsof hun leven ervan afhangt.
Ook een sfeervolle tip, maar niet voor middernacht, is de club Agapito. Een echte aanrader.

Wil je meer informatie over salsa dansen in Colombia, bel dan gerust even. We staan je direct te woord en doen niet aan afspeelbandjes via de telefoon. Jan-Willem zit klaar en wacht op jouw telefoontje!

reizen naar Colombia

Opening Deal Go2Colombia

Ter kennismaking hebben wij een Opening Deal samengesteld die jullie beslist zullen bevallen. Deze Opening Deal is dé ultieme kennismaking met Colombia! Maak kennis met Koloniaal Bogotá, de koffiedriehoek, de stad van de eeuwige lente Medellín, én Caribisch Cartagena en Santa Marta! Transport inbegrepen. Deze reis duurt 15 dagen.

Dag 1 Aankomst Bogotá
Dag 2 Vrije dag Bogotá
Dag 3 Vrije dag Bogotá
Dag 4 Vertrek naar de Koffiedriehoek
Dag 5 Vrije dag Armenia
Dag 6 Vrije dag Armenia – optie voor de koffietour
Dag 7 Vertrek naar de Medellín
Dag 8 Vrije dag Medellín
Dag 9 Trasnfer naar luchthave Medellín – Vertrek naar Santa Marta
Dag 10 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 11 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 12 Transport van Santa Marta naar Cartagena
Dag 13 Vrije dag in Cartagena
Dag 14 Vrije dag in Cartagena
Dag 15 Transfer van hotel naar luchthaven

bekijk reis

Cartagena Colombia - reizen naar Colombia

Rondreis Colombia Totaal

Bij Rondreis Colombia Totaal word je 20 dagen lang ondergedompeld in al het cultuur, natuur, strand, historie en prachtige steden die Colombia te bieden heeft. Deze reis is een verdieping op de Opening Deal. Je krijgt langer de tijd om kennis te maken met het echte Colombia. Ontdek waarom Colombia het bestbewaarde geheim van Colombia is. Deze reis duurt 20 dagen.

Dag 1 Amsterdam – Bogotá

Dag 2 Bogotá City tour

Dag 3 Villa de Leyva

Dag 4 Villa de Leyva

Dag 5 Bogotá – Neiva – San Augustin

Dag 6 San Agustin

Dag 7 Popayan
Dag 8 Popayan

Dag 9 Cali

Dag 10 Cali – Pereira

Dag 11 Pereira

Dag 12 Pereira – Medellín

Dag 13 Medellín

Dag 14 Medellín- Santa Marta – Tayrona
Dag 15 Tayrona

Dag 16 Tayrona

Dag 17 Tayrona – Cartagena

Dag 18 Cartagena

Dag 19 Cartagena

Dag 20 Cartagena – Bogotá – Amsterdam

bekijk reis

Koloniaal Colombia 7 dagen

Koloniaal Colombia

Hou je van koloniale schoonheid? Dan is deze reis speciaal voor jou. Met Koloniaal Colombia word je 7 dagen verwend met de meest koloniale en historische stadjes van Colombia. Maak kennis met de werkelijk schilderachtige plaatsen zoals Zipaquirá, Villa de Leyva, Barichara en Girón. Je zult ogen te kort komen. Deze reis duurt 7 dagen.

Dag 1 en 2 Amsterdam – Bogotá

Dag 3 en 4 Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

Dag 5 en 6 Barichara

Dag 7 Giron

Dag 8 Vlucht van Bucaramanga naar Bogota

bekijk reis

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

Salsa dansen in Colombia
Salsa dansen in Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies