Koloniaal Colombia 7 dagen

Koloniaal Colombia 7 dagen

De voorbeeldreis Colombia een hele leuke voor koloniale fijnproevers die houden van actie gecombineerd met historie. De reis Koloniaal Colombia brengt je naar werkelijk schilderachtige plaatsen zoals Zipaquirá, Villa de Leyva, Barichara en Girón. Daar, waar het leven lijkt te hebben stilgestaan, geniet je van het echte authentieke Colombia!

De Route in een notendop

De reis Koloniaal Colombia vertrekt vanuit Bogotá en eindigt in Bucaramanga. Jullie vervoersmiddel is jouw eigen auto met chauffeur! Van Girón word je gebracht naar de luchthaven van Bucaramanga waar je in 40 minuten terug vliegt naar Bogotá. Wil je eigen liever terug met de auto? Dat mag natuurlijk ook!

Jouw route in kaart gebracht

Bekijk hieronder de route voor de reis Koloniaal Colombia. Zoom in door op de kaart te scrollen. Aanpassingen in het reisschema zijn mogelijk.

Het reisschema

Hieronder staat het reisschema van de reis Koloniaal Colombia. Hiervoor staat 7 dagen, maar je kunt deze zo lang maken als je wilt. Daarnaast kun je de reis langer maken door te kiezen uit onze bouwstenen aan de linkerkant onder de “Specials”. Als je hier vragen over hebt, bel ons gerust.

Dag 1 en 2 Amsterdam – Bogotá

Dag 3 en 4 Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

Dag 5 en 6 Barichara

Dag 7 Girón

Dag 8 Vlucht van Bucaramanga naar Bogotá

Details Reis Koloniaal Colombia

Bekijk hieronder de gedetailleerde reisinformatie van de reis Koloniaal Colombia in 7 dagen. Je kunt desgewenst de reis ook verlengen! Bel voor de mogelijkheden.

reis Koloniaal Colombia

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Bij aankomst in Bogotá word je door één van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar je accommodatie gebracht. Bogota, de Colombiaanse hoofdstad is met zo’n 8 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

De stad is gelegen in een vallei op ruim 2600 meter boven de zeespiegel. Door deze ligging kent de stad een lekker klimaat, maar soms fris klimaat. Voor reizigers die niet eerder landden op zo’n hoogte, doe heel rustig aan, neem rust en drink veel water.


Dag 3 en 4: Via Zipaquirá naar Villa de leyva

In de ochtend word je door een van onze lokale medewerkers opgehaald en vertrekt u richting het noorden, naar Zipaquirá. Je reis begint in de tunnel waarna je de zogeheten veertien Stations of a Cross passeert en bij een koepel uitkomt. Nadat je dieper de zoutkathedraal bent ingelopen bereik je het enorme uit zout uitgehouwen kruis en de drie taferelen die de geboorte, het leven en de dood van Christus uitbeelden. Bij het altaar vind je ‟s werelds grootste kruis van zout, gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Carlo Enrique Rodriguez.

Het kruis is 16m hoog en 10m breed. Na het bezoek aan Zipaquira word je naar het koloniale stadje Villa de Leyva gebracht. Een bezoek aan Villa de Leyva is als een romantische reis terug in de tijd. Het plaatsje bestaat uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. In het bijzonder het enorme centrale plein van 14.000 m2 en de kerk die stamt uit de 17e eeuw zijn een absolute aanrader. In de middag verlaat je Villa de Leyva en word je terug naar Bogotá gebracht.

reis Koloniaal Colombia

Dag 2: Bogotá

Het is tijd om Bogotá te verkennen, en hoe kun je dat beter doen dan lekker Hollands op de fiets? Je wordt opgehaald door een Engelssprekende lokale gids en je start de tour bij de historische wijk Candelaria.

De gids neemt je mee naar prachtige en verborgen plekjes waar de meeste toeristen niet komen. Tijdens de tour krijg je informatie over het politieke- en sociale groeiproces in Colombia. Uiteraard ontvang je ook wat informatie over Pablo Escobar’s veiligheidsevolutie. Ook heel leerzaam dus!


Dag 5 en 6: Barichara

Na Villa de Leyva is Barichara is net als Villa de Leyva een oud dorp, compleet in authentieke staat. Je waant je 400 jaar terug in tijd. Het dorp wordt bewoond door voornamelijk kunstenaars en intellectuelen.

Barichara is een van de grootste toeristische trekpleisters van Colombia. Het koloniale stadje werd in 1978 tot cultureel erfgoed uitgeroepen. In de buurt van Barichara zijn resten van bewoning door de guanes gevonden..

reis Koloniaal Colombia

Dag 7: Kabelbaantocht Barichara en Girón

Vandaag gaan we tussen Barichara en Girón met een enorme kabelbaan de “Cañón del Chicamocha” verkennen. Dit doen we in Parque Nacional de Chicamocha. Met de kabelbaantocht krijg je een fantastisch uitzicht over de vallei van Chicamocha. We eindigen vandaag in Girón.

Girón is het witte stadje met slechts 136.000 inwoners. Dit stadje is nog helemaal in oorspronkelijke staat en dichtbij het vliegveld van Bucaramanga waar je morgen vertrekt naar Bogotá.

reis Koloniaal Colombia

Dag 8: Terug naar Bogotá

We vliegen van Bucaramanga terug naar Bogotá. Nagenietend van een inspannende, maar voldane reis kun je je weer in alle rust voorbereiden op jullie terugkeer naar Nederland. Nog even snel wat laatste souvenirtjes inkopen en vergeet hierbij natuurlijk de heerlijke Colombiaanse koffie niet!

 reis Koloniaal Colombia

Koloniaal Colombia 7 dagen

Voor 495,- boek je de reis Koloniaal Colombia van Go2Colombia.nl. Deze reis naar Colombia duurt 7 dagen.
* Dit is een vanafprijs

Inclusief:

  • Ontvangst bij aankomst Bogotá
  • Transfer naar hotel bij aankomst Bogotá
  • Hotelovernachtingen
  • Transport genoemd in programma
  • Binnenlandse vlucht BUC – BOG
  • Transfer van hotel naar luchthaven
  • Extra: Gratis fietstour door Bogotá

Exclusief:
– Tours
– Internationale vluchten
– Persoonlijke uitgaven

Vamos en boeken! boek-jouw-reis-naar-colombia

Bel direct Jan-Willem om te boeken!

reis Koloniaal Colombia

Voorbeeldreis reis Koloniaal Colombia

We wilen benadrukken dat het reisschema voor de voorbeeldreis reis Koloniaal Colombia is bedoeld als voorbeeld. De reis naar Colombia kan geheel naar jouw eigen wensen worden samengesteld. Bel gerust voor de mogelijkheden.

bel voor reizen naar colombia Even snel een vraag? Bel gerust!

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.

Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Contactformulier