Bogotá Colombia

Bogotá Colombia

Midden in de machtige bergketens van de Andes ligt hoofdstad Bogotá. Bogotá Colombia ligt op 2650 meter en is de grootste stad van het land. Samen met Medellín is Bogotá ook het meest vooruitstrevend qua economische en maatschappelijke ontwikkeling. In Bogotá wonen circa tussen de 7 en 8 miljoen mensen.

De historieliefhebber komt in Bogotá ruim aan zijn/haar ‘koloniale trekken’. Je kunt een bezoekje brengen aan de prachtige historische wijk La Candelaria. Deze wijk was zo’n 12 jaar geleden niet begaanbaar vanwege de straatrovers, prostitutie en andere draaideurcriminelen. Ondertussen is deze wijk uitgegroeid tot een hippe studentenwijk waar veel universiteiten huizen. Hou je van historie bezoek dan onder meer het Museo Nacional. Hier zijn veel voorwerpen te vinden vanuit de precolumbiaanse tijd.

Daarnaast is er in deze miljoenenstad veel te vinden op het gebied van shopping, culinaire hoogstandjes en werkelijk prachtige koloniale architectuur. Neem bijvoorbeeld de wijk ‘Zona Rosa’, hier vind je leuke restaurantjes, clubs en winkelcentra.

Bogotá Colombia
Bogotá Colombia

In de omgeving van Bogotá valt ook veel te beleven en te doen. In het dorpje Zipaquirá kun je een heuse ‘zoutkathedraal’ bezoeken die zich maar liefst 200 meter onder de grond bevindt. Ben je dan toch in de buurt, bezoek dan ook het schitterende koloniale dorpje ‘Villa de Leyva’.

Wil je meer schilderachtige koloniale dorpjes zien dan kun je ook nog Guatavita en Barichara bezoeken. Deze liggen in de omgeving van Bogotá. Neem dan even contact met ons op! Dan maken wij voor jou een prachtige koloniale route die je nog lang zal heugen. Wil je onze huidige Koloniale reis Colombia zien? Bekijk dan onze reis Koloniaal Colombia 7 dagen. Deze reis kun je zo lang maken als je wilt.

Tip: Als je in Bogotá bent, mag een bezoekje aan het goudmuseum niet ontbreken. Het ‘Museo d’Oro’ herbergt meer dan 30.000 items. Het Museo d’Oro is zonder twijfel één van de meest interessante musea van het continent, maar ook het Simon Bolivar museum (Quinta de Bolivar) is beslist een bezoekje waard. Wil je een mooi uitzicht over Bogotá, neem dan eens de kabeltram naar boven naar de Monserrate.

Boven op bijna 3.200 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over Bogotá. Meer informatie over Bogotá Colombia? Neem dan hieronder in het formulier contact met ons op!

Bogotá Colombia

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Vraag stellen

[bestwebsoft_contact_form]

Bogotá Colombia
Bogotá Colombia

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies