Rondreis Colombia Totaal

Rondreis Colombia Totaal in 20 dagen

De Rondreis Colombia Totaal is ons meest complete reis naar Colombia. Tijdens deze reis leer je Colombia goed kennen. Je ervaart de historie, cultuur, natuur en de schoonheid van dit prachtige land. Je zult niet uitgekeken raken en wilt niet meer naar huis! Dit gaat een fantastische en welverdiende vakantie worden die je nooit meer zult vergeten!

De route in een notendop

Hieronder zie je de kaart van de route die je tijdens de Rondreis Colombia Totaal gaat maken. Sleep gerust met de kaart. Deze kun je in- en uitzoomen.

De reis duurt 20 dagen en start in hoofdstad Bogotá. Je eindigt de reis in de havenstad Cartagena en bezoekt daartussen nog Zipaquierá, Villa de Leyva, Neiva, San Augustin, Popayan, Cali, de Koffiedriehoek, Medellín, Santa Marta en Tayrona Park.

Wat ga je zien?

Deze rondreis Colombia neemt je mee naar het beste wat Colombia te bieden heeft als jij 20 dagen het bestbewaarde geheim van Zuid-Amerika wilt ontdekken. Van de kleurrijke historische wijken van Bogotá naar de zoutkathedraal van Zipaquirá door naar de oude koloniale havenstad Cartagena. Tussendoor bezoek je het Medellín van Pablo Escobar, de indianenmarkt van Silvia, je maakt een paardrijtocht door de Cocora vallei, je bezoekt de witte stad Popayan en doet een bakkie in de koffiedriehoek.

En er is nog zoveel meer! Er is teveel op te noemen en de Rondreis Colombia Totaal gaat jou in 20 dagen laten zien wat voor onontdekte parel Colombia is. Je wil niet meer naar huis!

Dag 1 Amsterdam – Bogotá

Dag 2 Bogotá City tour

Dag 3 Zipaquirá

Dag 4 Villa de Leyva

Dag 5 Neiva

Dag 6 San Agustin

Dag 7 Popayan

Dag 8 Popayan

Dag 9 Cali

Dag 10 Bezoek Koffiedriehoek

Dag 11 Paardrijtocht in de Cocora valley

Dag 12 Medellín

Dag 13 Medellín City Tour

Dag 14 Santa Marta

Dag 15 Tayrona Park

Dag 16 Tayrona Park

Dag 17 Tayrona – Cartagena

Dag 18 – 20 Cartagena

Dag 20 Vertrek naar Amsterdam

Reisschema Rondreis Colombia Totaal

Hieronder zie je de dagindeling van de Rondreis Colombia Totaal. Deze kan geheel naar jullie wens aangepast worden. Je kunt tevens de reis verlengen.

Rondreis Colombia

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Bij aankomst in Bogotá word je door één van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar je accommodatie gebracht. Bogota, de Colombiaanse hoofdstad is met zo’n 8 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

De stad is gelegen in een vallei op ruim 2600 meter boven de zeespiegel. Door deze ligging kent de stad een lekker klimaat, maar soms fris klimaat. Voor reizigers die niet eerder landden op zo’n hoogte, doe heel rustig aan, neem rust en drink veel water.


Dag 3 en 4: Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

In de ochtend word je door een van onze lokale medewerkers opgehaald en vertrekt u richting het noorden, naar Zipaquirá. Je reis begint in de tunnel waarna je de zogeheten veertien Stations of a Cross passeert en bij een koepel uitkomt. Nadat je dieper de zoutkathedraal bent ingelopen, bereik je het enorme uit zout uitgehouwen kruis en de drie taferelen die de geboorte, het leven en de dood van Christus uitbeelden. Bij het altaar vind je ‘s werelds grootste kruis van zout, gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Carlo Enrique Rodriguez.

Het kruis is 16 meter hoog en 10 meter breed. Na het bezoek aan Zipaquirá word je naar het koloniale stadje Villa de Leyva gebracht. Een bezoek aan Villa de Leyva is als een romantische reis terug in de tijd. Het plaatsje bestaat uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. In het bijzonder het enorme centrale plein van 14.000 m2 en de kerk die stamt uit de 17e eeuw zijn een absolute aanrader. In de middag verlaat je Villa de Leyva en word je teruggebracht naar Bogotá.

Rondreis Colombia

Dag 2: Bogotá

Het is tijd om Bogotá te verkennen, en hoe kun je dat beter doen dan lekker Hollands op de fiets? Je wordt opgehaald door een Engels sprekende lokale gids en je start de tour bij de historische wijk Candelaria.

De gids neemt je mee naar prachtige en verborgen plekjes waar de meeste toeristen niet komen. Tijdens de tour krijg je informatie over het politieke en sociale groeiproces in Colombia. Uiteraard ontvang je ook wat informatie over Pablo Escobar’s veiligheidsevolutie. Ook heel leerzaam dus!


Dag 5: Van Bogotá naar Neiva

Op dag 5 reis je per privé transfer verder naar de surrealistische Tatacoa woestijn. Je ziet hier schitterende rode en witte zandformaties en maakt wandelingen onder begeleiding. Ook bezoek je de lokale bevolking en leer je over hoe men hier leeft.

Dag 6: San Augustin

Na het ontbijt is het ongeveer vijf uur rijden naar San Augustin. Onder begeleiding van een Engels sprekende gids bezoek je het het archeologische park van San Agustin. Je ziet hier onder andere Mesa A, B en C, Bosque de Estatuas en el Alto de Lavapatas. In dit park vind je vele beelden, tombes en grafheuvels. Er wordt gezegd dat deze stammen uit de tijd dat de San Augustin-indianen hier leefden, al hebben archeologen en wetenschappers nooit bewijs gevonden dat deze mysterieuze stam heeft bestaan.

Rondreis Colombia

Dag 7 & 8: Popayan

Op dag 7 ga je opnieuw per privé transport op weg naar de volgende bestemming: Popayan, ook wel de “Witte stad” genoemd. Een koloniaal juweeltje. Popayan ligt in de Pubenza vallei en wordt omringd door hoge bergen. Het was ooit de belangrijkste stad van het zuiden totdat Cali die rol overnam.

Op dag 8 maak je een privé excursie naar de indianenmarkt van Silvia. Iedere dinsdag komen hier Guambiano indianen uit de hele omgeving samen om te kopen en verkopen. Een tijdloze gebeurtenis die je een authentieke culturele beleving bied.


Dag 10 & 11: Cali- Koffiedriehoek

Een privé transfer brengt je naar de ‘coffee triangle’ tussen de steden Armenia, Pereira en Manizales. Meer dan de helft van de Colombiaanse koffie wordt in deze regio geproduceerd. De groene heuvels, koloniale dorpjes en ‘café haciendas’ vormen een groot openluchtmuseum.

Op dag 11 zal je een privé excursie maken naar de Cocora vallei waar het landschap op haar mooist is.
Je kunt hier een wandeling of een paardrijtocht maken en treft hier ook de grootste palmboomsoort ter wereld aan, de waxpalm. Ook bezoek je Salento, een schilderachtig dorpje met leuke winkeltjes en koffiebarretjes.

Rondreis Colombia

Dag 9: Cali

Vanuit Popayan rijden we in de ochtend naar Cali waar je in de vroege middag aankomt. In Cali wonen meer dan 2 miljoen mensen en is de swingende commerciële en industriële centrum van de cauca-vallei. Cali is dé salsastad van Colombia, dus geen rust voor jou, maar voetjes van de vloer!

Bekende nachtclubs zijn Tin Tin Deo, Zaperoco en La Fuenta. Hoewel dit niet direct voor de stad geldt, werd Cali in 2011 door de New York Times genoemd als één van de beste reisbestemmingen. Duik in het feestgedruis van deze zuidelijke Colombiaanse miljoenenstad en oordeel zelf!


Dag 12 en 13: Medellín

Vandaag door naar Medellín. Medellín is een stad gelegen in het noordwesten van Colombia en is de derde stad van het land. Medellín staat ook wel bekend als de stad van de eeuwige lente vanwege het gunstige klimaat dat voor ons Nederlanders aandoet als de lente.

Ondanks een berucht verleden (Medellín was de woonplaats van de bekende drugsbaron Pablo Escobar) is Medellin vandaag de dag een must voor stedenliefhebbers. Levendig, modern, en volop in bloei. Een hotspot in Zuid-Amerika. Ook de beroemde kunstenaar Fernando Botero komt uit Medellín. Veel van zijn kunstwerken zijn in de musea die de stad rijk is te bewonderen.

Op dag 13 maak je met een privé-gids een uitgebreide city tour, waarbij je ook met de metro en kabelbaan naar de andere delen van de stad gaat.

Rondreis Colombia

Dag 14 t/m 16: Tayrona Park

Vlucht van Medellín naar Santa Marta en verblijf dag 14 in Santa Marta

Op dag 15 reis je per transfer naar één van de mooiste en belangrijkste nationale parken van Colombia Tayrona Nationaal Park. Dit naar de Tayrona Indianen vernoemde Nationale Park is niet ver gelegen van Santa Marta. Het grondgebied loopt deels langs de Caribische kust en vormt een woonplaats voor meer dan 300 vogelsoorten.

De groene jungle die van de bergen rechtstreeks in zee lijkt te vallen biedt een oogstrelend decor. De groene jungle is ook het thuis van apen en orchideeën. In het achterland rijken de bergen van Sierra de Santa Marta tot boven de 5.000 meter, iets wat zelfs in de tropen garantie is voor eeuwige sneeuw.

Rondreis Colombia

Dag 17 t/m 19: Cartagena

In de loop van de ochtend ga je met de auto naar Cartagena, waar je ongeveer 5 uur later aankomt, langs een grotendeels aan het strand liggende weg. Binnen de vestingmuren van Cartagena is alles intact gebleven, zoals het al eeuwen staat.

De schitterende pleinen, kathedralen en herenhuizen in Caribische pastelkleuren bieden de bezoeker een ‘postcard perfect’ plaatje. De bekende Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez schreef in zijn memoires: ‘toen ik Cartagena voor het eerst bezocht kon ik het gevoel opnieuw geboren te worden niet onderdrukken’.

Buiten het fascinerende decor biedt de stad verder vooral ook veel gezelligheid. Winkeltjes, restaurantjes, barretjes, terrasjes, salsa clubs en ga zo maar door. Een plek waar iedere reiziger eens geweest moet zijn. Vanuit de stad kan je ook nog mooie tochtjes per boot organiseren, bijvoorbeeld naar de Rosario eilanden.

Dag 20: Vertrek naar Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Cartagena en via Bogotá terug naar Amsterdam

Rondreis Colombia Totaal

Rondreis Colombia Totaal

Voor 1795,- boek je de Rondreis Colombia Totaal van Go2Colombia.nl. Deze reis naar Colombia duurt 20 dagen.
* Dit is een vanafprijs

Inclusief:

  • Ontvangst bij aankomst Bogotá
  • Transfer naar hotel bij aankomst Bogotá
  • Hotelovernachtingen
  • Transport genoemd in programma
  • Binnenlandse vlucht MDE – SMA en CAR – BOG
  • Transfer van hotel naar luchthaven
  • Extra: Gratis fietstour door Bogotá

Exclusief:
– Tours
– Internationale vluchten
– Persoonlijke uitgaven

Vamos en boeken! boek-jouw-reis-naar-colombia

Bel direct Jan-Willem om te boeken!

info-over-colombia

Reisschema voorbeeldreis Colombia

We wilen benadrukken dat het reisschema voor de voorbeeldreis Rondreis Colombia is bedoeld als
voorbeeld. Deze kun je uiteraard boeken, maar ook aanpassen geheel naar jullie eigen wensen. Heb je hier vragen over? Bel gerust voor de mogelijkheden.

bel voor reizen naar colombia Even snel een vraag? Bel gerust!

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.

Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Contactformulier