colombia totaal
colombia totaal

Rondreis Colombia Totaal in 20 dagen

De Rondreis Colombia Totaal is een van onze meest complete reizen naar Colombia. Tijdens deze reis leer je Colombia goed kennen. Je ervaart de historie, cultuur, natuur en de schoonheid van dit prachtige land. Je zult niet uitgekeken raken en wilt niet meer naar huis! Dit gaat een fantastische en welverdiende vakantie worden die je nooit meer zult vergeten!

De route in een notendop

Hieronder zie je de kaart van de route die je tijdens de Rondreis Colombia Totaal gaat maken. Sleep gerust met de kaart. Deze kun je in- en uitzoomen.

De reis duurt 20 dagen en start in hoofdstad Bogotá. Je eindigt de reis in de havenstad Cartagena en bezoekt daartussen nog Zipaquierá, Villa de Leyva, Neiva, San Augustin, Popayan, Cali, de Koffiedriehoek, Medellín, Santa Marta en Tayrona Park.

Wat ga je zien?

Deze rondreis Colombia neemt je mee naar het beste wat Colombia te bieden heeft als jij 20 dagen het bestbewaarde geheim van Zuid-Amerika wilt ontdekken. Van de kleurrijke historische wijken van Bogotá naar de zoutkathedraal van Zipaquirá door naar de oude koloniale havenstad Cartagena.

Tussendoor bezoek je het Medellín van beroemd kunstenaar Fernando Botero, de indianenmarkt van Silvia, je maakt een paardrijtocht door de Cocora vallei, je bezoekt de witte stad Popayan en doet een bakkie in de koffiedriehoek.

En er is nog zoveel meer! Er is teveel op te noemen en de Rondreis Colombia Totaal gaat jou in 20 dagen laten zien dat Colombia een onontdekte parel is. Je wilt niet meer naar huis!

Dag 1 Amsterdam – Bogotá

Dag 2 Bogotá City tour

Dag 3 Zipaquirá

Dag 4 Villa de Leyva

Dag 5 Neiva

Dag 6 San Agustin
Dag 7 Popayan
Dag 8 Popayan
Dag 9 Cali
Dag 10 Bezoek Koffiedriehoek
Dag 11 Paardrijtocht in de cocora vallei
Dag 12 Medellín
Dag 13 Medellín City Tour

Dag 14 Santa Marta

Dag 15 Tayrona Park

Dag 16 Tayrona Park
Dag 17 Tayrona – Cartagena
Dag 18 – 20 Cartagena
Dag 20 Vertrek naar Amsterdam

Reisschema Rondreis Colombia Totaal

Bekijk hieronder de plaatsen en een paar bezienswaardigheden die jullie aan gaan doen. Wil je een aantal foto’s zien scrol dan nog iets verder naar onderen. Hier hebben we een aantal foto’s gezet van de bestemmingen die je tijdens de Rondreis Colombia Totaal gaat bezoeken. Deze kan geheel naar jullie wens aangepast worden. Je kunt tevens de reis verlengen.

Koloniaal Colombia
Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Bij aankomst in Bogotá word je door één van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar je accommodatie gebracht. Bogota, de Colombiaanse hoofdstad is met zo’n 8 miljoen inwoners de grootste stad van het land.

De stad is gelegen in een vallei op ruim 2600 meter boven de zeespiegel. Door deze ligging kent de stad een lekker klimaat, maar soms fris klimaat. Voor reizigers die niet eerder landden op zo’n hoogte, doe heel rustig aan, neem rust en drink veel water.

Koloniaal Colombia
Dag 2: Bogotá

Het is tijd om Bogotá te verkennen, en hoe kun je dat beter doen dan lekker Hollands op de fiets? Je wordt opgehaald door een Engels sprekende lokale gids en je start de tour bij de historische wijk Candelaria.

De gids neemt je mee naar prachtige en verborgen plekjes waar de meeste toeristen niet komen. Tijdens de tour krijg je informatie over het politieke en sociale groeiproces in Colombia. Uiteraard ontvang je ook wat informatie over Pablo Escobar’s veiligheidsevolutie. Ook heel leerzaam dus!

Rondreis Colombia Totaal
Dag 3 en 4: Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

In de ochtend word je door een van onze lokale medewerkers opgehaald en vertrekt u richting het noorden, naar Zipaquirá. Je reis begint in de tunnel waarna je de zogeheten veertien Stations of a Cross passeert en bij een koepel uitkomt. Nadat je dieper de zoutkathedraal bent ingelopen, bereik je het enorme uit zout uitgehouwen kruis en de drie taferelen die de geboorte, het leven en de dood van Christus uitbeelden. Bij het altaar vind je ‘s werelds grootste kruis van zout (16 meter hoog), gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Carlo Enrique Rodriguez.

Grand Tour Colombia
Dag 4: Bezoek aan Villa de Leyva

Na het bezoek aan Zipaquirá word je naar het koloniale stadje Villa de Leyva gebracht. Een bezoek aan Villa de Leyva is als een romantische reis terug in de tijd. Het plaatsje bestaat uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. In het bijzonder het enorme centrale plein van 14.000 m2 en de kerk die stamt uit de 17e eeuw zijn een absolute aanrader. In de middag verlaat je Villa de Leyva en word je teruggebracht naar Bogotá.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 5: Van Bogotá naar Neiva

Op dag 5 reis je per privé transfer verder naar de Colombiaanse woestijn. Ja, je leest het goed. Naast zon, zee, strand en sneeuw heeft Colombia ook woestijn. Het surrealistische Tatacoa-woestijn in het departement Huila. Je ziet hier schitterende rode en witte zandformaties en maakt wandelingen onder begeleiding. Ook bezoek je de lokale bevolking en leer je over hoe men hier leeft. De woestijn heeft een oppervlakte van zo’n 330 km² en kent een gemiddelde temperatuur van 28 °C.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 6: San Augustin

Na het ontbijt is het ongeveer vijf uur rijden naar San Augustin. Onder begeleiding van een Engels sprekende gids bezoek je het het archeologische park van San Agustin. Je ziet hier onder andere Mesa A, B en C, Bosque de Estatuas en el Alto de Lavapatas. In dit park vind je vele beelden, tombes en grafheuvels. Er wordt gezegd dat deze stammen uit de tijd dat de San Agustin-indianen hier leefden, al hebben archeologen en wetenschappers nooit bewijs gevonden dat deze mysterieuze stam heeft bestaan.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 7: Popayan

Op dag 7 ga je per privétransport op weg naar jouw volgende bestemming. Je gaat Popayan bezoeken in het departement van Cauca. Popayan wordt ook wel De Witte Stad genoemd vanwege de vele witgekleurde koloniale huizen. Het is een prachtige stad met zo’n 300.000 inwoners. De witte stad werd gesticht in 1537 en ligt in de Pubenza-vallei en is omringd door bergen en ooit de belangrijkste stad van het zuiden tot Cali die rol overnam.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 8: Silvia

Op dag 8 maak je een privé-excursie naar het dorpje Silvia. Hier heeft de tijd stilgestaan en gaat het een tempo lager. Iedere dinsdag komen de inheemse Guambiano-indianen in traditionele en kleurrijke kleding naar de markt om hun koopwaren te slijten. Dit niet met eigen vervoer maar veelal in klassieke bussen die in Colombia “chiva’s” worden genoemd. Silvia is het episch centrum van de Guambiana-gemeenschap, vandaar dat zij Silvia als marktplaats en ontmoetingsplaats zien.

Cali
Dag 9: Cali

We nemen afscheid van Popayan en in de ochtend rijden we naar Cali waar je vroeg in de middag aankomt. Cali wordt ook wel de hoofdstad van de salsa-muziek genoemd en heeft meer dan 2 miljoen inwoners. Bekende nachtclubs zijn Tin Tin Deo, Zaperoco en La Fuenta. Hoewel dit niet direct voor de stad geldt, werd Cali in 2011 door de New York Times genoemd als één van de beste reisbestemmingen. Duik in het feestgedruis van deze zuidelijke Colombiaanse miljoenenstad en oordeel zelf!

Grand Tour Colombia
Dag 10 & 11: Cali- Koffiedriehoek

Via privétransport reis je van Cali naar de Koffiedriehoek. De ‘Eje Cafetero’ of ‘Triangulo del Cafe’ dankt haar vorm doordat dit gebied tussen de steden Armenia, Pereira en Manizales ligt. Meer dan de helft van de Colombiaanse koffie wordt in deze regio geproduceerd. Het gebied is met haar groene heuvels, koloniale dorpjes en koffie-hacienda één groot openluchtmuseum. De Colombianen zijn erg trots op dit gebied en noemen hun koffie ook wel ‘het zwarte goud’.

Rondreis Colombia Totaal
wandelen-in-colombia Dag 11: De Cocora-vallei

Op dag 11 maak je een privé-excursie naar de Cocora-vallei. Dit is Colombia’s natuur op haar mooist. Je kunt dit prachtige gebied verkennen ter voet of via een mooie paardrijtocht. Deze tocht brengt je langs de langste palmboomsoort ter wereld, de waxpalmbomen. Deze ‘waxpalmbomen’ mogen zich reken tot de langste palmboomsoorten ter wereld. Ook bezoek je het schilderachtige bergdorpje Salento. Dit is een dorpje met felgekleurde huisjes en restaurants.

Grand Tour Colombia
Dag 12 en 13: Medellín

Vandaag rijden we naar Medellín. Medellín is de derde stad van Colombia en wordt ook wel de ‘Stad van de Eeuwige Lente’ genoemd. De stad was lang berucht vanwege de aanwezigheid van drugsbaron Pablo Escobar. Vandaag de dag is Medellín getransformeerd tot een moderne, hippe stad die zijn weerga niet kent. Het is met zijn vele clubs, restaurants en musea een hotspot en daardoor levendig, modern en volop in bloei. Bekijk in het lokale museu ook Botero’s werken.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 13: Medellín verkennen

Op dag 13 krijg je de mogelijkheid om de stad zelf te verkennen. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van een privégids die je meeneemt voor een uitgebreide city tour. Hierbij ga je met de metro en kabelbaan naar boven om andere wijken te ontdekken. Je kunt gebruikmaken van een gids om Communa 13 te ontdekken. Dit was ooit een van de gevaarlijkste wijken ter wereld maar heeft vandaag de dag plaats gemaakt voor een wijk met street art.

Grand Tour Colombia
Dag 14 t/m 16: Santa Marta

Op dag 14 nemen we afscheid van Medellín en vertrekken per vliegtuig naar Santa Marta. Je landt in Santa Marta en merkt gelijk het tropische temperatuurverschil. Je maakt kennis met de Colombiaanse Cariben. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en is in 1525 gesticht door de Spanjaard Bastidas. De havenstad is de uitgelezen mogelijkheid om bezienswaardigheden zoals Ciudad Perdida, Minca, Taganga, Palomino of Tayrona Park te bezoeken.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 15: Bezoek Tayrona Park

Op dag 15 reis je per transfer naar één van de mooiste en belangrijkste nationale parken van Colombia: Tayrona Nationaal Park. Dit naar de Tayrona-indianen vernoemde nationaal park is niet ver gelegen van Santa Marta. Tayrona Park is tevens de thuis van verschillende soorten aapjes, orchideeën en maar liefst meer dan driehonderd vogelsoorten. Op de achtergrond zie je het machtige besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada al opdoemen.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 17 t/m 19: Cartagena

Je vertrek met de auto van Santa Marta naar de koloniale en romantische havenstad Cartagena. Deze 5 uur-durende rit brengt je langs de kust van Colombia. Wanneer je Cartagena binnenrijdt zie je de vestingsmuren van de stad al. Deze worden goed onderhouden net zoals de huizen zelf. Álles is zo in tact gebleven zoals het al eeuwen bestaat. De schitterende pleinen, kathedralen en herenhuizen in Caribische pastelkleuren bieden de bezoeker een ‘postcard perfect’ plaatje.

Reizen naar Colombia
wandelen-in-colombia Dag 18: Cartagena verkennen

Vandaag ga je Cartagena verkennen. De bekende Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez schreef in zijn memoires: ‘toen ik Cartagena voor het eerst bezocht kon ik het gevoel opnieuw geboren te worden niet onderdrukken’. Buiten het fascinerende decor biedt de stad verder vooral ook veel gezelligheid. Winkeltjes, restaurantjes, barretjes, terrasjes, salsa clubs en ga zo maar door. Een plek waar iedere reiziger eens geweest moet zijn. Vanuit de stad kan je ook nog mooie tochtjes per boot organiseren, bijvoorbeeld naar de Rosario eilanden.

Rondreis Colombia Totaal
Dag 20: Vertrek naar Amsterdam

De laatste dag staat in het teken van de terugreis naar Nederland, ook weer gezellig nietwaar? Pak je spullen in en koop nog snel even de laatste cadeautjes en souvenirs voor je (schoon)moeder. Via een privétransfer vertrek je van jouw accomodatie naar het Rafael Núñez International Airport van Cartagena en reis je via Bogotá terug naar Amsterdam.

Foto’s van Colombia Totaal

Bekijk hieronder een aantal foto’s van onze reis Colombia Totaal. Deze trip wil je niet missen! Dit wordt de reis van je leven. Klik op de foto en scrol naar links om de foto’s te bekijken.

Rondreis Colombia Totaal
Rondreis Colombia Totaal
Voor 1795,- boek je de Rondreis Colombia Totaal van Go2Colombia.nl. Deze reis naar Colombia duurt 20 dagen.
* Dit is een vanafprijs
Inclusief:

 • Ontvangst bij aankomst Bogotá
 • Transfer naar hotel bij aankomst Bogotá
 • Hotelovernachtingen
 • Transport genoemd in programma
 • Binnenlandse vlucht MDE – SMA en CAR – BOG
 • Transfer van hotel naar luchthaven
 • Extra: Gratis fietstour door Bogotá
Exclusief:
– Tours
– Internationale vluchten
– Persoonlijke uitgaven

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie. Wil je een terugbelverzoek plaatsen? Dat kan, laat dan jouw telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk.

Contactformulier

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht

  Colombia, het bestbewaarde geheim van Zuid-Amerika!