Santa Marta

Santa Marta

Kustplaats Santa Marta is de oudste stad van Zuid-Amerika en ligt in een mooie natuurlijke haven. Deze stad is gesticht in 1525 door de Spanjaarden die op zoek waren naar goud. De omgeving van Santa Marta werd al voor de komst van de Spaanse ontdekkingsreizigers bewoond door de Tayrona indianen. Tegenwoordig is deze plaats een belangrijke havenstad en daarnaast centrum van toerisme, geschiedenis en cultuur.

Er wonen zo’n 400.000 mensen in Santa Marta. Rondom Santa Marta vind je prachtige kustplaatjes zoals Taganga, Palomino en Quebrada Valencia. Daarnaast kun je het park Minca en Tayrona Park bezoeken. Wil je het letterlijk hogerop zoeken, bezoek dan de Sierra Nevada.

Met de groei in toerisme naar Colombia is Santa Marta volop in ontwikkeling. Nieuwe Boutique-hotels en restaurants openen hun deuren. Je kunt er musea bezoeken en de mooie koloniale bouwwerken bewonderen.

Tip: bezoek op 5 kilometer van Santa Marta het landgoed waar Simon Bolivar zijn laatste dagen heeft doorgebracht. Het landgoed Quinta de San Pedro Alejandrino verbouwde in die dagen rum en honing en is nu een museum waar persoonlijke bezittingen van Bolivar te bezichtigen zijn. In de buurt: Minca, Park Tayrona, Ciudad Perdida, Cartagena, Palomino, Sierra Nevada

  Santa Marta

offerte-reis naar colombia

Na ontvangst van jouw bericht ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie.
Let op! De beller = sneller: 020 626 5869

Offerte aanvragen

[bestwebsoft_contact_form]

Santa Marta
Santa Marta

reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is SGR-lid onder nummer 3421
reizen naar Colombia met Go2Colombia Go2Colombia is official KLM-agent

Bij ons heb je zelf inbreng in de reis
Persoonlijk en deskundig reisadvies