Jardin Colombia

Het magische dorp Jardín

Op 131 kilometer van Medellín ligt het práchtige bergdorpje Jardín, midden in de Andes. Het ligt op 1.750 meter hoogte en er wonen 15.000 mensen. Het koloniale dorpje ligt midden in La Zona Cafetería (de koffiestreek van Colombia). Het is dan ook niet gek dat men hier voornamelijk geld verdient op koffieplantages. Tegenwoordig heeft Jardín ook wel de bijnaam “Pueblo Mágico” (Magisch Dorp) en is het toerisme groeiende.

Jardin Colombia

Waarom Jardín de Antioquia?

Over het algemeen kiest men ervoor om Salento (want staat hoog aangeschreven in de Lonely Planet) en Guatapé (want daar maken ze in Medellín zoveel reclame voor) te bezoeken. Hierdoor zijn deze dorpjes zo onwijs toeristisch dat je altijd achter een volgende toerist aanloopt en het magische van Colombia een verdwijnt.

Jardin Colombia

Jardín is een typisch koloniaal dorpje in een fenomenale omgeving! Je reist terug in de tijd en wordt meteen onder gedompeld in de Colombiaanse cultuur. Het plaatsje is nét toeristisch genoeg dat men er mooie hotels, leuke barretjes en indrukwekkende tours heeft, maar het échte Colombiaanse leven gaat er gewoon door.

Jardin Colombia
Jardin Colombia

Zo komen de mannen in het weekend met hun paard naar het hoofdplein om daar op hun paard te paraderen. Terwijl ze samen met hun paarden het plein afdansen (want dansen doen deze paarden!), kijken ze stiekem naar de dames om te kijken of ze al succes bij hen geboekt hebben Een heel interessant beeld…

Jardin Colombia

Wat is er te doen?

1.Het dorpje leren kennen: Het dorpje is fantástisch mooi! De huisjes hebben allemaal goed onderhouden gekleurde geveltjes. Het hoofdplein (Parque Principal) is een práchtig en levendig plein, omringd met typische Colombiaanse barretjes, koffietentjes en een enorme kerk. Het plein staat vol met terrasjes en een klein marktje. Het is heerlijk om gewoon lekker een dagje te verdwalen in de straatjes, de leuke winkeltjes te bekijken en natuurlijk te borrelen op het plein!

Vooral in het weekend is het hier feest! De locals komen op paard naar het plein om hun paardrijkunsten te showen en klinkt er uit de barren overal muziek. Het hele plein zit vol! Ideaal dus om te kijken!

Jardin Colombia

2. Kabelbaan en wandelen: Vanuit het dorpje gaat een kabelbaantje (Teleferico La Garrucha) naar een restaurantje. Het is zeker de moeite waard en best een avontuur. Vanaf hierboven kan je een mooie wandeling maken naar het dorpje toe (ongeveer 1 tot 1,5 uur). Je komt langs watervalletjes, riviertjes en “Camino de la Herrera”. Vraag boven naar deze camino en men wijst je zo de weg!

Jardin Colombia

3. Koffietour: Je zit midden in de koffiestreek van de Andes, dus een koffietour is zeker een must! Er zijn heel wat mogelijkheden die je kan opvragen bij jouw hotel of hostel. Voor ongeveer 10 euro per persoon halen ze je op met een jeep en leer je de koffieplantage kennen. Deze plantages zijn vaak kleinschalig en helemaal biologisch.

Jardin Colombia

4. Paardrijden: Het landschap is overweldigend! Per paard kan jij deze groene bergen van de Andes beklimmen en krijg je het ene ongelofelijke uitzicht na het andere te zien. Er zijn verschillende tours mogelijk. Een prachtige weg is bijvoorbeeld naar Los Chorros Blancos. Maar kijk wel uit, deze tochten kunnen extreem pittig zijn dus informeer goed van te voren!

Jardin Colombia

5. Wandeling naar La Cueva del Esplendor: Na een tocht met een jeep door de bergen, kom je aan bij een boerderij. Hier krijg je wat te eten en te drinken, waarna de wandeltocht begint. In ongeveer 1,5 uur loop je door een dichtbebost stuk langs een rivier naar beneden. Het lijkt wel of je door de jungle wandelt! Uiteindelijk worden jouw inspanningen beloond met La Cueva del Esplendor. Een grot waar de rivier doorheen stort. Neem schoenen mee die nat mogen worden, want alles wordt ook geheid nat! Sinds kort is dit stuk grond privé en kan je maar bij één organisatie deze tour boeken. Het nummer is +57 316 515 2000. Via Whatsapp kom je makkelijk met ze in contact.

Jardin Colombia

6. Extreme sports: Voor de echte dare devils is er van alles te doen: parapente, lange wandelingen (prachtige, maar pittig) door de bergen, canyoning (Escalera de Cristal), etc. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan ook eens op de website van Jardin Medellín.

Jardin Colombia

Hoe kom je er?

Een prachtigere slingerweg, brengt jou hier in ongeveer 3,5 uur (afhankelijk van verkeer en wegwerkzaamheden) vanuit Medellín. Je rijdt langs de bergtoppen van de Andes, watervallen en rivieren. Je passeert onder andere de Cauca rivier, de tweede grootste (en tweede belangrijkste) rivier van Colombia. Neem dus vooral een reispilletje als je snel misselijk wordt onderweg!

Je kunt ervoor kiezen om voor ongeveer 7,5 euro de bus vanaf het busstation zuid (Terminal del Sur) te nemen. Ongeveer ieder uur vertrekt er één bus van twee verschillende maatschappijen: Transportes Suroeste Antioqueño en Rápido Ochoa. De eerste maatschappij heeft nieuwe blauwe bussen en zitten dus heel comfortabel!

Ben je met meer personen en hou je van een klein beetje extra comfort? Dan kan je ervoor kiezen om eigen vervoer te regelen. Voor ongeveer 100 euro (25 euro per persoon) halen ze je op bij het vliegveld en word je afgezet bij je hotel. Dat gaat een stuk sneller!

Het weer

In sommige periodes kan het veel regen. Check dus goed voor dat je gaat of het regen- of droogseizoen is. Het is een stukje koeler dan Medellín, dus dat is heerlijk! Overdag is het zo’n 22 graden en ’s nachts kan het afkoelen naar het af naar 11 graden.

La Guajira

Over Anne

Anne heeft op een dag het besluit genomen om haar baan op te zeggen en door Latijns-Amerika te trekken. Hierbij werd zij al snel dol op Colombia. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is reizen door Colombia het liefste wat ze doet. Anne woont in Medellín en verricht werkzaamheden op het gebied van toerisme, vertalen/tolken en schrijft voor Colombiaans.nl en Go2Colombia.nl.

Reageren of ook een Colombia-reisverslag schrijven? Stuur jouw reactie naar info@go2colombia.nl.

REIZEN NAAR COLOMBIA!

Bekijk hieronder een aantal voorbeeldreizen die we samengesteld hebben. Deze reizen door Colombia zijn bedoeld als voorbeeld. Wil je jouw eigen droomreis samenstellen dan is dit geheel zelf in te vullen. Neem gerust eens contact op via info@go2colombia.nl of bel ons via 0206265869.

reizen naar Colombia

Basisreis Colombia

Ter kennismaking hebben wij een Opening Deal samengesteld die jullie beslist zullen bevallen. Deze Opening Deal is dé ultieme kennismaking met Colombia! Maak kennis met Koloniaal Bogotá, de koffiedriehoek, de stad van de eeuwige lente Medellín, én Caribisch Cartagena en Santa Marta! Transport inbegrepen. Deze reis duurt 15 dagen.

Dag 1 Aankomst Bogotá
Dag 2 Vrije dag Bogotá
Dag 3 Vrije dag Bogotá
Dag 4 Vertrek naar de Koffiedriehoek
Dag 5 Vrije dag Armenia
Dag 6 Vrije dag Armenia - optie voor de koffietour
Dag 7 Vertrek naar de Medellín
Dag 8 Vrije dag Medellín
Dag 9 Trasnfer naar luchthave Medellín - Vertrek naar Santa Marta
Dag 10 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 11 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 12 Transport van Santa Marta naar Cartagena
Dag 13 Vrije dag in Cartagena
Dag 14 Vrije dag in Cartagena
Dag 15 Transfer van hotel naar luchthaven

bekijk reis

Cartagena Colombia - reizen naar Colombia

Rondreis Colombia Totaal

Bij Rondreis Colombia Totaal word je 20 dagen lang ondergedompeld in al het cultuur, natuur, strand, historie en prachtige steden die Colombia te bieden heeft. Deze reis is een verdieping op de Opening Deal. Je krijgt langer de tijd om kennis te maken met het echte Colombia. Ontdek waarom Colombia het bestbewaarde geheim van Colombia is. Deze reis duurt 20 dagen.

Dag 1 Amsterdam - Bogotá

Dag 2 Bogotá City tour

Dag 3 Villa de Leyva

Dag 4 Villa de Leyva

Dag 5 Bogotá - Neiva - San Augustin

Dag 6 San Agustin

Dag 7 Popayan
Dag 8 Popayan

Dag 9 Cali

Dag 10 Cali - Pereira

Dag 11 Pereira

Dag 12 Pereira - Medellín

Dag 13 Medellín

Dag 14 Medellín- Santa Marta - Tayrona
Dag 15 Tayrona

Dag 16 Tayrona

Dag 17 Tayrona - Cartagena

Dag 18 Cartagena

Dag 19 Cartagena

Dag 20 Cartagena - Bogotá - Amsterdam

bekijk reis

Koloniaal Colombia 7 dagen

Koloniaal Colombia

Hou je van koloniale schoonheid? Dan is deze reis speciaal voor jou. Met Koloniaal Colombia word je 7 dagen verwend met de meest koloniale en historische stadjes van Colombia. Maak kennis met de werkelijk schilderachtige plaatsen zoals Zipaquirá, Villa de Leyva, Barichara en Girón. Je zult ogen te kort komen. Deze reis duurt 7 dagen.

Dag 1 en 2 Amsterdam - Bogotá

Dag 3 en 4 Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

Dag 5 en 6 Barichara

Dag 7 Giron

Dag 8 Vlucht van Bucaramanga naar Bogota

bekijk reis