Reizen door Colombia

Reizen door
Colombia is…

Reizen door Colombia is een prachtige belevenis. Onze reisverslaggeefster ter plaatse Anne neemt je mee naar de mooiste plekjes en vertelt je als echte ‘local’ over veelzijdig Colombia.

Welke redenen Colombia nou zo bijzonder maken om te bezoeken? Nou, heel veel! Héééle aardige mensen, bewogen geschiedenis, goedkoop voor toeristen. Maar… het is vooral de diversiteit van het land dat ervoor zorgt dat het een vakantieland is voor iédereen.

Caribische stranden

Reizen door Colombia betekent zon, zee, strand,… en een Aguila light! Alleen al in het Caribische deel van Colombia kun je makkelijk 4 weken vertoeven. Dit is hét party-vakantie deel van Colombia. Cocktails op het strand, met een motorbootje naar een eiland cruisen en daar verse vis in het helder blauwe water eten, in Minca chillen in de grootste hangmat ter wereld, waterskiën of duiken, wandelen door Tayrona park en aapjes kijken, koloniale stadjes bezoeken, of gewoon een boekje lezen op het strand? Actief of op zoek naar rust? Alles kan en en alles is dichtbij!

Reizen door Colombia

Tayrona Park

Reizen door Colombia

Palomino strand

Walvissen spotten

Naast de Caribische kust, heeft Colombia ook nog een hele Pacifische kant! In dit niet toeristische gebied, komen bultrugwalvissen tussen juli en november om kleintjes te krijgen en ze daar de eerste maanden te verzorgen. Nuquí en Bahía Solana zijn de meest makkelijke en veilige plekken om heen te reizen en liggen ongeveer te hoogte van Medellín. Aangezien er geen (goed verharde) wegen liggen tussen de kust en de stad, moet je vliegen. Daarnaast biedt Buenaventura (te hoogte van Cali), dat wel bereikbaar is over land, ook mogelijkheden om walvissen te spotten, maar wordt deze locatie (Buenaventura) vaak afgeraden vanwege veiligheidsredenen.

Amazone jungle

Een derde van Colombia bestaat uit het Amazone-regenwoud. Dit is de grootste jungle op aarde die onder andere verspreid is over Brazilië, Peru, Venezuela, Bolivia en dus ook Colombia. Met de eindeloze diversiteit in flora en fauna, een héle bijzondere plek om naar toe te reizen! Belangrijk om te weten is dat in Colombia bijna dit hele gebied onbegaanbaar is. Kijk maar eens naar de wegenkaart van Colombia en dan zal je meteen opvallen dat er in het zuidoosten van het land nauwelijks wegen te bekennen zijn. Hierdoor is dit deel van het land ook nauwelijks te controleren en zitten er veel guerrillabewegingen verscholen. Daarom is het van belang dat je goed weet waar precies in de jungle je heen gaat. Je kunt het beste vliegen vanuit Bogotá naar Leticia. Dit is een stadje in het uiterste zuidoosten van het land (grenzend aan Brazilië en Peru), dat veilig is en waar veel toerisme wordt aangeboden om de jungle ontdekken.

De Andes

De bergketen de Andes start in het noorden van Colombia, aan de Caribische kust bij het plaatsje Santa Marta en kruist het hele Latijns-Amerikaanse continent door tot aan het zuiden van Chili. Veel grote steden liggen midden in de bergketen, zoals Medellín en Quito (Ecuador). De Andes is óntzettend divers. Er zijn stukken jungle te vinden, bergen die uitdijen in de zee, vulkanen, ontelbare rivieren en zelfs bergtoppen met sneeuw, zoals de Sierra Nevada (de besneeuwde berg).

Vulkanen

Heel wat toppen in de Andes zijn vulkanen. In heel Colombia zijn er wel 20 te vinden. De hoogste vulkaan heet Nevado del Huila, is 5.750 meter hoog en was voor het laatst actief in 2013. De meest dodelijke vulkaanuitbarsting in Colombia is op 13 november 1985 geweest. Door de activiteit van de Nevado del Ruiz, werd de stad Armero totaal vernield door modderstromen en puin, waardoor naar schatting 21.000 mensen om het leven kwamen.

Reizen door Colombia

Woestijn

Reizen door Colombia betekent ook, woestijn! Eigenlijk is dit niet helemaal waar… Colombia heeft helemaal geen échte woestijn. Maar wel een stuk land van 330 vierkante kilometer dat er verdomd veel op lijkt (zie foto hierboven) en ook zo wordt genoemd: Desierto de Tatacoa. Het is onwijs droog en warm en je kunt hier dezelfde flora en fauna vinden als in een woestijn. Het gebied staat erom bekend dat je er naar een prachtige sterrenhemel kunt kijken.

Reizen door Colombia
Reizen door Colombia
Reizen door Colombia
Reizen door Colombia
Reizen door Colombia
Reizen door Colombia

Koloniale steden

Ben je gek op koloniale stadjes? Dan hoef je je geen moment te vervelen in Colombia. De meest bekende koloniale stad is Cartagena, maar Lang niet de enige! Er zijn nog tal van steden die niet zo bekend zijn onder de toeristen en die je dus in alle rust kan ontdekken. Je vindt ze verspreid over het land: Caribische kust, rondom Bogotá, Antioquia (rondom Medellín) en richting de grens met Ecuador: Villa de Leyva, Popayán, Tunja, Monguí, Barichara, Salento, Guatapé, Jardín, Santa Fé de Antioquia, Jerico, Mompox… Bogotá is trouwens ook een koloniale stad geweest en dat is terug te zien in het oude centrum: La Candelaria.

Reizen door Colombia

Jardín

Reizen door Colombia

Guatapé

Reizen door Colombia

Popayan

Reizen door Colombia

Salento

Opgravingen indiginas

Colombia staat niet zo bekend om opgravingen als andere landen (zoals Peru, Mexico en Guatemala). Ze zijn er dan ook niet zo veel, maar diegene die er te vinden zijn, hebben allemaal zo z´n bijzonderheden. Allereerst is er aan de Caribische kust Ciudad Perdida. Door middel van een 4 daagse jungletocht, kom je uit bij deze¨verloren stad¨. Voornamelijk de trektocht is indrukwekkend, maar wel pittig. Verder in het zuiden en in het binnenland kun je San Agustin en Tierradentro (of terwijl: Het land van binnen) vinden. San Agustin is een prachtig stadje in bergen, waarom heen onwijs veel beelden zijn gevonden die gemaakt zijn tussen 50 en 400 na Christus. Daarnaast kan je in San Agustin ook andere activiteiten doen, zoals Jeep-tochten, zwemmen bij watervallen, paragliden en raften door de bekende Magdalena rivier.

Reizen door Colombia

Redelijk in de buurt van San Agustin (want de wegen hier zijn nogal onbegaanbaar) ligt Tierradentro. Een práchtige plek midden in de bergen waar je eindeloos kan wandelen en waar je verschillende tumbes kan zien die zijn gegraven tussen 500 en 900 na Christus. Door middel van een trap kan je in de tumbes en vind je verschillende materialen terug die men in die tijd gebruikte. Tierradentro wordt nog weinig bezocht, waardoor je prachtige bergtochten kan maken, zonder maar ook één iemand tegen te komen.

Reizen door Colombia

Tierradentro trappen tumba

Reizen door Colombia

Tierradentro muurschilderingen tumba

Reizen door Colombia

Wandelen in Tierradentro

Skiën?

Kortom… Het énige wat ik tot nu toe niet heb kunnen vinden in Colombia, is een skiresort. Daarvoor moeten we toch echt op het vliegtuig stappen naar Argentinië of Chili. Of natuurlijk gewoon in Europa blijven. Ik hoop dat ik je een klein inkijkje heb mogen geven in de mogelijkheden die reizen door Colombia met zich meebrengt. In de aankomende tijd zal ik nog veel meer plaatsen en regio’s bezoeken en hierover schrijven. Blijf je op de hoogte? Oh, en had je de Facebook-pagina van Go2Colombia nog niet geliked, doe dit dan snel even. Dan blijf je op de hoogte van onze reisavonturen en reisaanbiedingen!

Over Anne

Anne heeft op een dag het besluit genomen om haar baan op te zeggen en door Latijns-Amerika te trekken. Hierbij werd zij al snel dol op Colombia. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is reizen door Colombia het liefste wat ze doet. Anne woont in Medellín en verricht werkzaamheden op het gebied van toerisme, vertalen/tolken en schrijft voor Colombiaans.nl en Go2Colombia.nl.

Reageren of ook een Colombia-reisverslag schrijven? Stuur jouw reactie naar info@go2colombia.nl.

REIZEN NAAR COLOMBIA!

Bekijk hieronder een aantal voorbeeldreizen die we samengesteld hebben. Deze reizen door Colombia zijn bedoeld als voorbeeld. Wil je jouw eigen droomreis samenstellen dan is dit geheel zelf in te vullen. Neem gerust eens contact op via info@go2colombia.nl of bel ons via 0206265869.

reizen naar Colombia

Basisreis Colombia

Ter kennismaking hebben wij een Opening Deal samengesteld die jullie beslist zullen bevallen. Deze Opening Deal is dé ultieme kennismaking met Colombia! Maak kennis met Koloniaal Bogotá, de koffiedriehoek, de stad van de eeuwige lente Medellín, én Caribisch Cartagena en Santa Marta! Transport inbegrepen. Deze reis duurt 15 dagen.

Dag 1 Aankomst Bogotá
Dag 2 Vrije dag Bogotá
Dag 3 Vrije dag Bogotá
Dag 4 Vertrek naar de Koffiedriehoek
Dag 5 Vrije dag Armenia
Dag 6 Vrije dag Armenia - optie voor de koffietour
Dag 7 Vertrek naar de Medellín
Dag 8 Vrije dag Medellín
Dag 9 Trasnfer naar luchthave Medellín - Vertrek naar Santa Marta
Dag 10 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 11 Vrijdag dag Santa Marta
Dag 12 Transport van Santa Marta naar Cartagena
Dag 13 Vrije dag in Cartagena
Dag 14 Vrije dag in Cartagena
Dag 15 Transfer van hotel naar luchthaven

bekijk reis

Cartagena Colombia - reizen naar Colombia

Rondreis Colombia Totaal

Bij Rondreis Colombia Totaal word je 20 dagen lang ondergedompeld in al het cultuur, natuur, strand, historie en prachtige steden die Colombia te bieden heeft. Deze reis is een verdieping op de Opening Deal. Je krijgt langer de tijd om kennis te maken met het echte Colombia. Ontdek waarom Colombia het bestbewaarde geheim van Colombia is. Deze reis duurt 20 dagen.

Dag 1 Amsterdam - Bogotá

Dag 2 Bogotá City tour

Dag 3 Villa de Leyva

Dag 4 Villa de Leyva

Dag 5 Bogotá - Neiva - San Augustin

Dag 6 San Agustin

Dag 7 Popayan
Dag 8 Popayan

Dag 9 Cali

Dag 10 Cali - Pereira

Dag 11 Pereira

Dag 12 Pereira - Medellín

Dag 13 Medellín

Dag 14 Medellín- Santa Marta - Tayrona
Dag 15 Tayrona

Dag 16 Tayrona

Dag 17 Tayrona - Cartagena

Dag 18 Cartagena

Dag 19 Cartagena

Dag 20 Cartagena - Bogotá - Amsterdam

bekijk reis

Koloniaal Colombia 7 dagen

Koloniaal Colombia

Hou je van koloniale schoonheid? Dan is deze reis speciaal voor jou. Met Koloniaal Colombia word je 7 dagen verwend met de meest koloniale en historische stadjes van Colombia. Maak kennis met de werkelijk schilderachtige plaatsen zoals Zipaquirá, Villa de Leyva, Barichara en Girón. Je zult ogen te kort komen. Deze reis duurt 7 dagen.

Dag 1 en 2 Amsterdam - Bogotá

Dag 3 en 4 Via Zipaquirá naar Villa de Leyva

Dag 5 en 6 Barichara

Dag 7 Giron

Dag 8 Vlucht van Bucaramanga naar Bogota

bekijk reis