De top-5 leukste dorpjes van Colombia liggen niet bepaald heel dicht bij elkaar maar zijn beslist de moeite waard om te bezoeken. Colombia is sowieso een bijzonder land met een rijke cultuur en historie en dat komt tot uiting door de vele charmante dorpjes die het land rijk is. Voor nagenoeg alle dorpjes geldt dat wanneer je deze bezoekt zal het lijken alsof de tijd heeft stilgestaan.

Hier in deze dorpjes kabbelt het leven voort en is de mens één met de natuur. Hier ga je heel even terug naar het ongecompliceerde leven, daar waar het internet soms ook gewoon even niet doet (als het er al is). Een top samenstellen van slechts vijf dorpjes is erg lastig in een groot land als Colombia. Toch gaan we het doen: Dit is de top-5 leukste dorpjes van Colombia.

  leukste dorpjes van Colombia

 1. Guatapé
 2. Guatapé is een kleurrijk dorpje in de buurt van Medellín, bekend om zijn gigantische steen in de vorm van een American Football genaamd: El Peñol. Het dorp is omringd door prachtige natuur, en er zijn tal van activiteiten te doen, zoals wandelen, kajakken en raften.

  leukste dorpjes van Colombia

 3. Jardín
 4. Jardín is een bergdorpje in het noorden van Colombia, bekend om zijn groene omgeving en vriendelijke inwoners. Het dorp is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  » Lees hier meer over Jardin

  top-5 leukste dorpjes van Colombia

 5. Salento
 6. Salento is een dorpje in de koffieregio van Colombia, bekend om zijn authentieke koloniale architectuur en de Cocora Vallei, waar de nationale boom van Colombia, de waxpalm, groeit.

  top-5 leukste dorpjes van Colombia

 7. Villa de Leyva
 8. Villa de Leyva is een historisch dorpje in het noordoosten van Colombia, bekend om zijn goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Het dorp is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.
  » Lees hier meer over Villa de Leyva

  top-5 leukste dorpjes van Colombia

 9. Barichara
 10. Barichara is een pittoresk dorpje in de Sierra Nevada de Santa Marta, bekend om zijn witte huizen en steile straatjes. Het dorp is een populaire bestemming voor toeristen en expats.

De lijst met top-5 leukste dorpjes van Colombia is groter

Dit zijn slechts een handjevol van de vele leuke dorpjes in Colombia. Dat viel niet mee want we hebben andere leuke dorpjes zoals Mompox, Jerico, Filandia, Santa Fe de Antioqioa, La Playa de Belen, Ipiales en Pijao nog niet eens gehad. Je snapt het, we hadden makkelijk een top-10 of top-15 samen kunnen stellen. In deze dorpjes is er voor ieders wat wils. En ben je de rust zat dat is er altijd mooie natuur om te wandelen, klimmen, raften of gewoon wat rust te vinden in je hectische leven. Dit was de top-5 leukste dorpjes van Colombia, reis je snel met ons mee? Check alvast in en start de voorpret met mooie plaatjes op onze Instagram-pagina.

Wie is Go2Colombia?

Wij zijn Go2Colombia. Met jou stellen we jullie droomreis naar Colombia samen. Wij reizen sinds 2004 naar Colombia en hebben in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd. Hierdoor hebben we de leukste en meest recente reistips voor je. Ook veel leuke reisroutes, trouwens. Wil je salsa leren dansen in Cali of wil je Spaans leren in een gastgezin? No problemo, wij regelen het voor je. Neem vandaag nog contact op en start de voorpret!

Meer berichten over reizen naar Colombia

– Een ode aan koloniaal Bogota
– Verstopte Colombiaanse pareltjes: Ráquira
– De top-10 mooiste stranden van Colombia!
– 48 uur in Cartagena

Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon dat wij samen met jou dé ultieme droomreis naar Colombia samenstellen? Laat het ons weten via het onderstaande formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Gewenst tijdstip en dag